Thea Bargeman

2 juli 2018 t/m 31 augustus 2018 | de Bibliotheek Lochem

Expositie in een notendop: schilderijen / papierbatik van Thea Bargeman

Thea Bargeman

• Onderwijsbevoegdheid tekenen en handvaardigheid.
  • Avondopleiding Academie voor Beeldende Kunsten Arnhem.
  • Tweejarige bijscholingscursus Rietveldacademie Amsterdam.
  • Gewezen docente aan de Scholengemeenschap te Holten, aan de Volksuniversiteit te Zutphen en bij sociaal-cultureel centrum De Garve te Lochem.

Voor papierbatik gebruikt ze Japans zijdevloeipapier, tjanting, bijenwas en inkten.
Eerste thema: de musicus. De papierbatiks zijn ontstaan in een periode dat ze bij orkesten heeft getekend.
Tweede thema: de hoofdtooi. Door de eeuwen heen is de mens bezig geweest met versiering van zichzelf.

“Tekenen is een deel van mijn leven, is fundamenteel, een basis die je moet blijven ontwikkelen. Sinds 1972 ben ik actief lid van de Lochemse Model Tekengroep”, aldus Thea.