Evelien van Dort

12 februari 2019, van 14:30 tot 16:00 | De Borkel - Hoofdstraat 61a - Gorssel

Kosten: € 6,- in voorverkoop / € 8,50 aan de zaal / vrij entree voor bewoners Sutfene

Themacafé de Borkel "oud inspireert nieuw". De rijke historie van Gorssel en omgeving inspireert de Gorsselse auteur Evelien van Dort. Ze publiceerde drie historische jeugdboeken die zich in Gorssel en Achterhoek-Liemers afspelen.

Oud inspireert nieuw

In deze lezing ‘oud inspireert nieuw’ vertelt Evelien over haar onderzoek naar het Gorssels verleden, een stukje familiegeschiedenis en het verwerken hiervan in haar publicaties. Daarnaast staat de existentiële betekenis van het schrijven en lezen van boeken centraal. Evelien ondersteunt haar verhaal met beelden, leest voor uit eigen werk en er is tijd voor vragen.

Evelien van Dort publiceerde ruim zeventig kinder- en jeugdboeken, vele artikelen, theaterscripts en een medisch-pedagogisch boek. Haar boeken zijn in meerdere talen verschenen. Daarnaast verzorgt Evelien lezingen en organiseert zij symposia in binnen- en buitenland over het belang van lezen en schrijven. Evelien is verbonden aan de Zorgtuin Gorssel en is in het dorp praktijkhoudend fysiotherapeut kind en jeugd. Positief inhoud geven aan mens, wereld en maatschappijbeeld, is haar missie. In 2016 ontving Evelien voor haar literaire bijdrage en maatschappelijke inzet in binnen- en buitenland de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Kaartverkoop

U kunt uw entreekaartje kopen in de voorverkoop voor € 6,- (inclusief kopje koffie/thee) bij Boekhandel Bechtle in Gorssel, de Bibliotheek Gorssel of bij het restaurant van De Borkel. Een kaartje aan de zaal kost € 8,50. Voor cliënten van Sutfene is de entree gratis.
Koop uw kaartje op tijd want er zijn een beperkt aantal plaatsen!