Özcan Akyol

21 december 2019, van 16:00 tot 17:30 | de Bibliotheek Warnsveld

Kosten: € 12,50 (incl. consumpties)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Lezing door Eus met na afloop een borrel. Deze activiteit vindt plaats in de festivalweek (B)LINK van het Nut en ’t Warnshuus.

Akyol

Schrijver en columnist Özcan Akyol debuteerde in 2012 met de semi-autobiografisch schelmenroman Eus. Het boek gaat over een Turks-Nederlandse jongen die opgroeit in de ‘onderklasse’ van Deventer, een milieu waaraan hij zich probeert te ontworstelen. Van Eus werden binnen een week 10.000 exemplaren verkocht en al snel volgde de verkoop van de filmrechten. Begin 2016 verscheen zijn twee roman Turis. In dit boek gaat de hoofdpersoon op zoek naar het vermeende dubbelleven van zijn vader om het huwelijk van zijn ouders op te breken. Turis kent net als Eus autobiografische elementen.

Naast romancier is Akyol columnist voor onder andere het Algemeen Dagblad, VARAgids en Nieuwe Revu. Ook werkte hij mee aan diverse edities van het tijdschrift Hard gras. Zijn interesse voor voetbal resulteerde in 2014 in de publicatie van het boek Hé scheids, jij hebt thuis zeker niks te vertellen.
Akyol is regelmatig te zien bij programma’s als De Wereld Draait Door en Pauw. Daarnaast verscheen hij in een aflevering van 24 Uur Met.

In Warnsveld spreekt hij vooral over de thema’s familie, humor en diversiteit, al zal sport ook regelmatig langskomen. 

organisatie: de Bibliotheek Warnsveld, 't Warnshuus, The Read Shop Express Warnsveld

foto: Bob Bronshoff