Martine Delfos: autisme ontrafelen

30 maart 2020, van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek Zutphen

Kosten: € 10,00 / € 7,50 leden Graafschap bibliotheken

Lezing is afgelast!

Autismeweek

In de Autismeweek (28 maart tot en met 4 april 2020) houdt psychologe/therapeute Martine Delfos een lezing over autisme.

Als je autisme begrijpt, begrijp je alles lijkt het wel. Verrassend, fascinerend en vaak frustrerend om mee om te gaan voor de mensen met autisme en de mensen om hen heen. Bij autisme hoort een regenboog aan leeftijden, ouder en jonger dan hun kalenderleeftijd op verschillende momenten door de dag hen. Dan een basisschoolkind, dan weer een wijze volwassene. 

Met Autisme ontrafelen heeft Martine Delfos een toegankelijk boek geschreven waarin ze haar theorie over autisme uitlegt. Een theorie die volgens haar een langer leven beschoren kan zijn, omdat het een fundamentele verklaring vanuit de kern is over autisme. Delfos: ‘De bestaande theorieën die nog steeds worden gebruikt, hebben nuttige elementen, maar zijn ook op bepaalde punten volslagen achterhaald.’

Kaarten

De lezing wordt georganiseerd door Projectgroep Autismeweek Zutphen in samenwerking met de Bibliotheek Zutphen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek. Reserveren wordt aanbevolen gezien de verwachte belangstelling.