Bijen : lang leve de bestuivende werking

22 maart 2018, van 20:00 tot 21:45 | de Bibliotheek Zutphen

Kosten: € 5,00 (incl. koffie/thee en honingproeverijtje)

Lezing door Nicolette Berendsen in het kader van Boekenweek 2018 inclusief honingproeverijtje.

In naam der koningin

Nicolette Berendsen publiceerde in 2017 haar boek "IN NAAM DER KONINGIN : een ABC voor de bij". Het boek heeft een bijvriendelijke werking. De schrijfster ziet de bij als een van de trouwe vertegenwoordigers van de natuur. De huidige, zorgwekkende toestand van de aarde en de uit de hand gelopen "alleen op de wereld-positie" die de mens inneemt, hebben negatieve gevolgen voor de bij en de rest van de natuur: reden om dit boek te maken. Het werk bestaat uit een alfabet in woord en beeld, waarbij zowel de honing-bij als de wilde bij uitgebreid aan bod komen. Het is geschreven door de ogen van een "bijenleek" en geeft unieke informatie, waarbij ernst en humor niet geschuwd worden. Ook de praktische tips voor de mens ontbreken niet. Zo is de letter D van "Doen, Doen door te laten". In het beeld van het boek komt geen enkele levende bij voor. Er is gewerkt met menselijk afval, oud papier en gemengde techniek, om de natuur zoveel mogelijk rust te gunnen.

Over Nicolette Berendsen

Nicolette Berendsen woont in Zutphen en is schrijver en beeldend kunstenaar. Na haar studie rechten werkte ze 14 jaar in de juridische wereld als advocaat en plaatsvervangend rechter. In 2004 gooide ze het roer om, en ging studeren aan de Kunstacademie Arnhem. In 2011 rondde ze haar studie af bij Artez in Zwolle. 

Tijdens de lezing zal Nicolette Berendsen niet alleen in gaan op het ontstaan en de inhoud van haar boek, maar zal er ook volop aandacht worden besteed aan het Zutphense Bijenlint en wat ieder van ons kan doen om de bij/de natuur te helpen. Tevens zullen er vertegenwoordigers aanwezig zijn van de stichting Zutphen Bijenstad en zal de koffie/thee verrijkt zijn met honingzoete heerlijkheden. Na afloop van de lezing is het mogelijk het boek te kopen en/of te laten signeren door de maakster.

Meer info: www.hoofdkantoorbijzaken.nl