Auke Kok over Cruijff

14 januari 2020, van 20:00 tot 22:00 | de Bibliotheek Zutphen

Kosten: entree € 10,- / leden Graafschap bibliotheken € 7,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Niek Megens interviewt Auke Kok over Johan Cruijff.

Cruijff : De biografie

Vrijwel iedereen denkt Johan Cruijff te kennen en dat is niet zo gek: zijn illustere carrière voltrok zich grotendeels in de schijnwerpers. Maar als mens en zelfs als sportman bleef hij in veel opzichten een mysterie. Waarom vocht hij zoveel conflicten uit? Waarom ging hij niet naar het WK 1978 en werd hij geen bondscoach in 1994? Wat stond er in de psychologische rapporten over hem? Gebruikmakend van unieke documenten en puttend uit honderden interviews met klasgenoten, jeugdvrienden en -vriendinnen, medespelers, zakenpartners en familieleden geeft Auke Kok op deze en vele andere vragen antwoord. Dat doet hij in de eerste volledige biografie van deze kwajongen, familieman, aanvoerder, trainer, voetbalfilosoof en commercieel pionier.

Zijn levensverhaal is als een schelmenroman over een volksjongen die uitgroeit tot een mondiaal fenomeen. Johan Cruijff, De biografie toont wie Johan Cruijff écht was, hoe hij zijn enorme invloed vormgaf, hoe de briljante, maar aanvankelijk te magere en nerveuze 'Jopie' zich de reputatie van vernieuwer kon verwerven, van betweter en weldoener - en van inspirator van miljoenen over de hele wereld.

Megens en Kok

Niek Megens is bekend als journalist van De Stentor en schrijver van boeken over de Tweede Wereldoorlog in Zutphen. 

Auke Kok werkte na zijn studie maatschappijgeschiedenis als redacteur bij HP/de Tijd en als redactiechef bij het Radio 1-journaal. Sinds 2004 werkt hij als zelfstandig journalist en boekenschrijver. Van zijn hand verschenen biografieën en boeken over sport.

Kaarten

Kaarten (incl. consumpties) zijn verkrijgbaar bij boekhandel Boek & Buro Zutphen en bij de Bibliotheek Zutphen, tel. 0575-512926. Reserveren wordt aanbevolen.

Zaal open om 19.30 uur.