Auke Hulst

24 april 2019, van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek Lochem

Kosten: € 7,50 voor leden Graafschap bibliotheken en leerlingen Staring College / € 10,00 voor niet-leden

Optreden van schrijver, journalist en muzikant Auke Hulst. Hij vertelt over zijn boeken “Zoeklicht op het gazon” en “Motel Songs” en wisselt dit af met songs.

Over Auke Hulst

Auke Hulst (Hoogezand-Sappemeer, 1975) groeide op in het buurtschap Denemarken, boven op de gasbel van Slochteren. Zijn jeugd daar – ‘in een Pippi Langkous-huis in een bos’ – stond model voor zijn succesvolle derde roman Kinderen van het Ruige Land (2012), die genomineerd werd voor de BNG Literatuurprijs.

Boeken

In Zoeklicht op het gazon onderzoekt Auke Hulst de mysterieuze verdwijning van vicepresident Richard Nixon in 1960. Hij beschrijft de invloed van karakters op de loop van de geschiedenis van de Amerikaanse politiek. Het resultaat is een historisch psychologisch portret dat uiterst actueel is.

Auke Hulst trok medio 2016 van de Amerikaanse oost- naar de westkust, dwars door het achterland van Trump. Hij ging er op zoek naar sporen van literaire en muzikale helden zoals F. Scott Fitzgerald, Jeff Buckley, Prince, Kurt Cobain, Philip K. Dick, Ernest Hemingway en zijn eigen vader. Ondertussen nam hij een album op in motelkamers. Het resultaat is het muzikale reisboek Motel Songs. Over kunst, Amerika, vaders en de dood. 

Kaarten

De lezing wordt georganiseerd door de Bibliotheek Lochem in samenwerking met boekhandel Lovink. Kaarten (incl. consumptie) zijn op beide locaties verkrijgbaar. Reserveren wordt aanbevolen!

De zaal is open vanaf 19:00 uur. Voor aanvang is er koffie en thee; in de pauze wordt er een drankje geschonken en is er gelegenheid tot het kopen en laten signeren van boeken.