Özcan Akyol en Lévi Weemoedt - UITVERKOCHT

12 november 2019, van 14:30 tot 16:00 | De Borkel - Hoofdstraat 61a - Gorssel

Kosten: € 6,- in voorverkoop / € 8,50 aan de zaal / vrij entree voor cliënten Sutfene

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Themacafé de Borkel: Levi Weemoedt en Özcan Akyol verzorgen samen een lezing over de dichtbundel 'Pessimisme kun je leren! De mooiste versjes uitgekozen door Özcan Akyol'.

Weemoedt en Akyol

Lévi Weemoedt, pseudoniem van Izaäk Jacobus van Wijk, is schrijver van tragikomische korte verhalen en gedichten, die hij als geen ander voor publiek ten gehore brengt. In de jaren 80 streed hij samen met Hans Dorrestijn om de titel 'droevigste dichter van Nederland'. Weemoedt studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Leiden. Hij heeft dertien jaar als leraar Nederlands voor de klas gestaan. Weemoedt debuteerde in 1977 met Geduldig Lijden, een jaar later gevolgd door Geen Bloemen en Zand Erover (1981). In 2018 verscheen Pessimisme kun je leren ter gelegenheid van zijn 70e verjaardag, er werden meer dan 90.000 exemplaren van verkocht.

Özcan Akyol (1984) schreef eerder de semi-autobiografische bestsellers Eus en Turis. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste literaire schrijvers van zijn generatie. Ook is hij bekend van zijn televisiewerk, waaronder het tafelheerschap bij DWDD en Sterren op het doek. 

Kaarten

5-11-19: Deze lezing is uitverkocht. Er zijn geen kaarten meer beschikbaar.