Website voorlezen

Leesclubs

leesclub Zutphen webWilt u graag beter lezen? Doe mee met de leesclub; nu ook op zaterdag in Zutphen!
Lees meer >>

Geen samenleving zonder bibliotheken

De Bibliotheek verandert, ook Graafschap bibliotheken.
Het Pamflet maakt duidelijk wat u de komende jaren van de Bibliotheek kunt verwachten:
- Uitnodigend en gastvrij
- Deskundig en vertrouwd
- Stimuleren en ondersteunen
- Ondernemen en verbinden

In onze vestigingen kunt u een papieren versie meenemen.

 jet2

Muziekweb

mw fullbanner 2
De grootste muziekcollectie van Europa: LeenDirect   Bij de Centrale Discotheek Rotterdam vindt u meer dan 300.000 cd's, zo'n 10.000 muziek-dvd's en 300.000 lp's. Allemaal te leen! Wilt u lid worden, maar woont u niet in (de buurt van) Rotterdam? Dan kunt u het grootste gedeelte van de muziekcollectie van de Centrale Discotheek lenen via de Graafschap bibliotheken met LeenDirect.

Reis je favoriete boek achterna

poster Pharos 3Voordeel met je Biebpas
Trek met King Arthur door Cornwall. Verken met Dan Brown het Gardameer en Florence, lees Baltische Zielen van Jan Blokker en bezoek de parels van Polen en de Baltische Staten. Bibliotheekleden die vóór 30 juni 2014 een rondreis bij Pharos Reizen boeken, krijgen de dwarsligger ‘Hier was ik’ cadeau, een doe-dagboek voor op reis (zolang de voorraad strekt). Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op VmjB Pharos.

Write Now!

Inschrijving Write Now! gestart

Write Now! barst voor de veertiende keer los. Schrijf je? En ben je 15 jaar of ouder, maar jonger dan 25 jaar? Doe dan mee met Write Now!, dé schrijfwedstrijd voor jong literair talent in het Nederlandse taalgebied. Je mag zowel proza als poëzie insturen. Stuur je tekst in voor 31 maart 2014 en wie weet win jij één van de voorrondes en sta je op 22 juni 2014 in de landelijke finale. De winnaar van Write Now! ontvangt onder meer een MacBook of iPad t.w.v. € 1.500. Inschrijven kan door je tekst op te sturen naar info@writenow.nu. Lees hier meer over de wedstrijd en het reglement.

write now

 

HEMA academie

Volksuniversiteit Stedendriehoek

 

bannerstedendriehoek2-1

CPNB Bestseller Top 60

bestseller cpnb

Voorleesboeken

Hieronder staat een overzicht van boeken die geschikt zijn om voor te lezen, ingedeeld naar leeftijd.

Literatuurplein Agenda