Website voorlezen

Lemniscaat

Lemniscaat poster Zutphen plaatjes gecomprUitgeverij Lemniscaat bestaat dit jaar 50 jaar. Ter ere van dit jubileum ontvangt Graafschap bibliotheken het hele oeuvre cadeau, zo’n 600 titels.
Daarnaast organiseert het Stedelijk Museum Zutphen een feestelijke tentoonstelling onder de titel: PRENTEN, PRENTEN, wát een prenten! : Lemniscaat,  50 jaar feest van herkenning.
In de tentoonstelling wordt de kleurrijke wereld van prentenboeken in beeld gebracht – een feest van herkenning voor jong én oud.
Lees meer >>

Start de Buurtbieb in Almen, Barchem, Eefde, Epse en Harfsen

Vanaf 1 september is de Buurtbieb van start gegaan in de scholen van Almen, Barchem, Epse en Harfsen, en in het Hart te Eefde.
U kunt daar gereserveerde boeken en andere media ophalen en weer inleveren. Daarnaast kunt u er romans lenen uit een kleine wisselcollectie. Lees meer.

Kies het Leesclubboek van het Jaar

Welk boek heeft uw leesclub de beste bijeenkomst gebracht in het seizoen 2013-2014?


Leesclubboek vhJaar

Muziek lenen bij de Bibliotheek

muziek lenen

Muziekweb biedt een landelijke dienst om muziek te kunnen lenen. Cd’s, muziek-dvd’s en lp’s kunnen 7 dagen per week, 24 uur per dag aangevraagd en naar de lokale bibliotheek verstuurd worden. Momenteel zijn er zo'n 500.000 cd's, 300.000 lp’s en 30.000 muziek-dvd's te leen.

Muziek lenen bij de bibliotheek

Muziek luisteren in de Bieb

muziekluisteren in bieb

MuziekwebLuister is een dienst waarmee bibliotheekleden in hun eigen lokale bibliotheek naar de complete collectie van Muziekweb kunnen luisteren. Naast de 6 miljoen tracks die daarin beschikbaar zijn wordt ook een schat aan informatie geboden over albums, artiesten en genres.

Ga naar Muziekwebluister

Laat je verrassen door...

Met WelkBoek kun je op een leuke en bijzondere manier een boek uitkiezen dat precies past bij waar jij (op dat moment) zin in hebt. Probeer het snel!

Klik hier om naar WelkBoek te gaan

De Bibliotheek Lochem ook ’s morgens open

Vanaf 1 september is de Bibliotheek Lochem ook ’s morgens vanaf 9.00 uur geopend. Lees meer.


Lochem

Thuis muziek luisteren

thuis muziek luisteren

eMuziek is de site van bibliotheek.nl en Muziekweb waarmee bibliotheekleden thuis naar muziek kunnen luisteren. Een muziekdienst die bedoeld is als gids en bron om muziek te (her)ontdekken. Het aanbod op eMuziek is van platenlabels die toestemming hebben gegeven hun muziek digitaal beschikbaar te stellen. Het aanbod neemt dagelijks toe.

Ga naar eMuziek

HEMA academie

Leesclubs

leesclub Zutphen webWilt u graag beter lezen? Doe dan mee met de leesclub. Deelname is gratis, ook als u geen lid bent van de Bibliotheek.
Lees meer >>

Voorleesboeken

Hieronder staat een overzicht van boeken die geschikt zijn om voor te lezen, ingedeeld naar leeftijd.

CPNB Bestseller Top 60

bestseller cpnb

Literatuurplein Agenda

De LuisterBieb

luisterbieb

Met de LuisterBieb geniet je van de beste luisterboeken, waar en wanneer jij dat wilt. Met een uitgebreide selectie bestsellers van bekende auteurs. Zelfs als je druk bent kun je altijd nog lekker luisteren, gratis en offline.

  • Bekijk de video over de LuisterBieb-app
  • Luister direct naar mooie fragmenten
  • De gebruiksaanwijzing van de LuisterBieb-app (pdf)
  • Link naar de LuisterBieb-app in de App Store
  • Link naar de LuisterBieb-app in Google Play
  • Volksuniversiteit Stedendriehoek

     

    bannerstedendriehoek2-1